Cautare

2426 de rezultate pentru "caramida ioan" (5.17 secunde)
In noaptea de 10 ianuarie 1989, o sentinela statea in turnul de observatie, facut din caramida si inalt de 6-8 metri.
Doar lacul inconjoara si protejeaza acum sfanta manastire. Trecand pe sub bolta turnului-clopotnita, se ajunge la biserica foarte frumoasa, din caramida aparenta.
Sa stea ei pe ele si noua sa ne dea tigla si caramida", a spus Elena Marina, din Negoi. Obligat sa se descurce cum poate, primarul din Rast, Iulian Silisteanu, ar primi orice de la oricine.
Pana atunci, sinistratii aduna din apa ramasitele a ceea ce a fost odata averea lor. Orice caramida, cazan, bucata de lemn care pluteste pot fi utile pentru noua gospodarie.
Nu orice fel de evantaie, ci unele speciale, astfel incat spectatorii care vor fi prezenti la manifestarile sportive nu vor mai aplauda "pana li se fac palmele caramida" (dupa cum plastic s-a exprimat directorul Munteanu).
De asemenea, in anii 1907-1908, in conditiile crizei de carbune pe care o traversa Imperiul austroungar, statul finanteaza noi lucrari de explorare si deschidere, construieste centrala electrica de la Petrosani, preparatia Petrosani-Nord, fabrica de caramida si cuptoarele de var.
Din acel moment nu am mai putut inainta, deoarece in fata noastra s-a ridicat un fel de zid invizibil, tare ca de caramida.
Se fac apoi cosurile de fum din lemn, cu doua inele de 2 mm, unul sus si unul jos, imbracte in carton imitatie zidarie caramida, inclusiv 3 laturi ale inelelor.
"Putina lume stie ca in camerele unde vor fi utilizate aragazuri sau arzatoare pe gaz metan este obligatorie aerisirea 'prin constructie', adica asigurarea transferului de oxigen permanent prin rosturile ferestrelor si chiar prin cele care leaga caramida.
Estimativ, daca un metru cub de caramida costa acum 245 de lei, in martie 2007 pretul acestuia ar putea fi de 345 de lei, iar in decembrie - aproape 400 de lei.
Basescu se bate cu caramida in piept ca el discuta "direct cu poporul", ca "poporul vrea exact ce vrea el", ca poporul asa si pe dincolo.Or, ce ignora si nici nu vrea sa spuna vreodata stimatul locatar al Cotrocenilor este ca si partidele sunt tot componente ale poporului!...Partidele nu sunt niste abstractiuni ori baloane de sapun cu care Basescu sa jongleze precum are chef.Partidele sunt formate din oameni in carne si oase, care nu pot fi obligati (nici Ceausescu n-a reusit acest lucru!) sa gandeasca toti la fel, precum ar vrea sa le dicteze Basescu.
- se bateau cu caramida in piept pedistii lui Basescu) a sucit-o intr-o noapte. Strigatul, la fel de strident, cum este cel scos de o mata calcata pe coada cu automobilul, a devenit - noi reprezentam adevarata dreapta din Romania!
Sunt supozitii rezonabile si indicii temeinice (!) ca respectivii se bat cu caramida in piept nu pentru ca poporul ar avea, pasamite, vreo grija in chestiunea respectiva, ci pentru ca indivizii spera sa fie auziti prin sufrageriile si la casieriile unor ambasade, care sa vada Ele ce slujitori devotati sunt ei.
Calculele facute de evaluatori si rezultatele lor ne determina sa credem ca, intre timp, in cazul unui apartament de bloc, s-au scumpit poate clantele de la usi, varul de pe pereti, betonul sau caramida din structura constructiei.
El a afirmat ca pana in prezent 15 firme s-au angajat la reconstructia a 735 de case din caramida, iar 2 firme la refacerea a 200 de case din lemn.
Astfel, pentru casele de locuit facute din beton armat sau caramida arsa impozitul pe anul viitor va fi de 669 de lei noi (6,69 milioane lei), in timp ce anul acesta taxa a fost de numai 6,13 milioane de lei.
Trebuie spus ca in cazul unei cladiri cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic, valoarea impozabila este de 669 de lei/metru patrat in cazul in care cladirea respectiva are cumulativ instalatie electrica, de apa, de canalizare si de incalzire.
Dar pentru a ajunge la ceva palpabil, autoritatile se vor izbi in primul rand de mentalitatea conservatoare a populatiei care nu concepe alte locuinte decat cele din caramida si beton armat.
"Macar o data pe an sa traiesc si eu bine", rade amar un batranel care se uita cu jind la ditamai bucata de branza de oaie adusa tocmai din zona Brasovului, care ajunge la 350.000 de lei pentru ca e o "caramida" de 2,5 kilograme.
Astfel, daca in prezent valoarea impozitabila pentru un metru patrat dintr-o cladire din beton armat, caramida arsa si utilitati este de 631 RON, din ianuarie 2007, taxa va creste la 669 RON.
google-analytics.com